Autor

Square

Autor je šternberský rodák. Narodil se a vyrůstal přímo u závodní tratě Ecce Homo a od dětství byl fascinován odvážnými muži na rychlých strojích, kteří každoročně startovali pod okny jeho pokoje. Sledování závodních speciálů při jejich jízdě, řev motorů a vůně vysokooktanového benzínu ho brzy přilákala přímo ke svodidlům legendární tratě, kde se nejprve z fanouška stal fotografem a následně sportovním reportérem.

V prostředí závodů do vrchu aktivně působí déle než 15 let a během této doby poznal vrchařské klání na všech úrovních – od amatérských závodů až po vrcholné podniky mistrovství Evropy po celé Evropě. Spolupracuje s celou řadou závodních týmů, nejen českých ale i zahraničních. Výsledky jeho práce je možno vidět v závodních reportážích a fotogaleriích s tématikou závodů do vrchu, rally nebo okruhových podniků.

Autor se v minulosti zabýval psaním tematických článků, fotoreportážemi pro motoristické servery nebo přípravou PR tiskových zpráv pro konkrétní závodní týmy. Po mnoha letech příprav se v roce 2020 pod jeho rukama zrodila kniha Fenomén Ecce Homo ve spolupráci s Karlem Fialou a Romanem Krejčím.

Přes mnoholetou spolupráci se serverem dovrchu.cz, vrchy.com padlo osobní rozhodnutí pro vybudování vlastního blogu, kde je cílem autora zachytit a podělit se o okamžiky, které zažil v minulosti na motoristických kolbištích nejen v roli fotografa, ale i technika, mechanika nebo běžného fanouška…

Reference autora: